Badpakken en bikini’s. Badlakens en badslippers. Boterhamzakjes om schelpen in te bewaren. En de zon op onze bol. Onze mini-vakantie naar Bergen en aan Zee was een heerlijke er even tussen uit! We wisselden het flaneren in lange jurken en midi-rokken of linnen broeken met een zeetouwtje door de winkelstraten van Bergen af met drie dagen op rij dobberen in de deining van de Noordzee.

Om te stranden op een zandbank en onze gedachten per golf laten verdwijnen. Om de tijd te laten, maar wel op tijd de parkeermeter bij te vullen. En de volgende dag de euro’s royaler in te werpen. Om frontrow op onze stoelen in het zand te laten zakken bij Strandpaviljoen Noord met hun heerlijke cheesecake, koffies en zandhapjes. Om de zon in zee te zien zakken terwijl het onweer naderde. Epic!

Om tijdens het shoppen bij onze vertrouwde favorieten zoals o.a. Tally Ho, PT Post, Intercity, Sissy Boy, het Stadspaviljoen Noord en de Eerste Bergensche Boekhandel het voor ons nieuwe ECHT te ontdekken. Voor een pauze met straffe cortado’s en zachte cappuccino’s onder een dakje van zeeschuim. Met dat dobbelsteentje boterkoek erbij.

Klein, maar fijn. Net als Pragt daar om de hoek. Een kleine winkel vol prachtigheden zoals de naam al zegt. Sieraden, kleding, kaarten, posters en meer. Om zelf je ogen uit te kijken als je er bent. Want Bergen en aan Zee blijven aanraders voor een heerlijke trip!

 Stockholm + Kopenhagen + Berlijn + R’dam ’18 + R’dam ’19