2021

Bergen en aan Zee

Eind mei en nog één keer uit je bontjas waaien. Nu het zicht op de zon er echt lijkt aan te komen en de grijze voorjaarsdagen voorbij zouden moeten zijn, vraagt het om in de cabrio van de zus te stappen en samen een dagje Bergen en aan Zee te doen. De winkels zijn weer zonder afspraak open en we kunnen weer terecht op een terras.

De koffie bij aanrader Echt heeft er pretoogjes van, net als wij. Hier geldt ‘Geluk kun je eten’ en echt, daar ligt het. Op die mooie bordjes voor ons. Geluk kun je ook shoppen. Al koop je niets. Of misschien dan alleen een rolletje washi-tape met kusmondjes voor thuis, om post en pakjes nog leuker te maken.

En oh ja, nog een lip-gloss of is het een gloss-lip? Geluk kijk je in de mooie winkels, waar je kleding nu weer rustig door je handen kunt laten gaan. Waar boeken op inspirerende stapels en sieraden Pragt-ig in de vitrines liggen.

Geluk snuif je op aan zee terwijl we naar die ene paal lopen en toch nog een stukje verder. Geluk raap je op, tijdens het schelpen zoeken als souvenirs. Geluk schuimt aan de rand van eb en vloed. Geluk is een plekje uit de wind op het terras met de lekkerste garnalenkroketjes. Geluk geniet je met je zus.

2019

Opeens weet je het: Den Bosch

Dat ging naar Den Bosch toe. En dat was de hoogste tijd. Maar als we het station uitlopen is het nog nét te vroeg voor de bossche bollen van Jan de Groot die daar op honderd meter afstand zit en waar we volgens iedereen naartoe moeten. ‘Laat je niet afschepen met een andere’, want zo’n slagroombol onder een glanzend dakje van pure chocola van Jan, néém het er van!

Gelukkig blijken de bollen van Jan bij veel van de leuke café’s in Den Bosch op de kaart te staan, dus kunnen we later toehappen tijdens het belopen van al die leuke straatjes in de buurt van de markt, zoals de Snellestraat, de Vughterstraat, Kolperstraat, Ridderstraat, de Fonteinstraat en de Verwerstraat. Hier is het veel kijken, kijken en af en toe wat kopen in winkels als Westside, Koekwaus, Wo!, Hello en haar nieuwe zusje Hey!, het klein maar fijne Oak en natuurlijk bij – hoe kan het anders als je als goudsmid met een dichter op pad bent – Daily Poetry.

Het eerste café wordt Crème in de Snellestraat, waar we zij aan zij op de eyecatching rode bank onze lippen zoeten aan de chocolademelk met slagroom. Een bossche bol, maar dan vloeibaar. De 1.0 versie eten we uiteindelijk bij het café naast de boekhandel met kleine trapjes, heerlijke tijdschriften en dito boeken Adr. Heinen, het fijne Bij Heinen. Kijk, dat vinden wij nou de ideale combinatie in de Den Bosch: boek en bol.

En met een boek in onze tas en zo’n bol in onze bol willen we er op de terugweg van die laatste een paar meenemen voor the day after. Maar met honderd-meter-in-de-rij te gaan op vrijdagnamiddag, is dat zelfs ons te dol voor een Bossche bol.

 

C’est les vacances!

week 20

Fietsen, frisgeel en fluitekruid

Na een week is de band van Minke nog steeds gedicht en de meimorgen weer mooi. Dit keer verzamelen we de lekkerste objecten uit Minke’s keuken. Lees: home made botergaletten volgens recept van Yvette van Boven, een thermosfles espresso’s met geklopte melk en een paar kitkat candybars. Bij een flinke fietstocht horen lekkere breaks.

We fietsen het dorp – want dat is Hilversum – uit, de wijdsheid van de weilanden rond Eemnes tegemoet. Oude boerderijen langs lange lanen. Een verscholen haventje waar het zo heerlijk naar water ruikt op een zomerzonnige dag als deze. Een trekveer. Grutto’s die met hun geluid wel hun eigen naam verraden, maar niet waar hun nest is. Fluitekruid dat zich stiller houdt. Boterbloemen waar het glanzende geel vanaf spettert.

Het pontveer over de Eem. Al net zo frisgeel in de verf. Aan de overkant linksaf naar de Palendijk voor zo’n lekkere break, terwijl het Gooimeer wat tegen ons aan klotst. Met de wind in onze haren terug met de pont. We zijn nog steeds zussen. Al ziet de schipper de gelijkenis wederom niet. Links en rechts zien we diamanten flonkeren in het water terwijl hij ons weer over vaart. We zouden wel tien keer heen en weer willen, maar gaan toch aan land.

De prachtige paadjes tussen al dat wuivend groen wordt doorbroken door een tunnel-onder-de-snelweg-door richting Laren. Vol met graffiti, wat ons weer even terugbrengt naar Rotterdam. Daarna gaan de bossen langzaam over in het volgende landschap: hei met knerpende schelpenpaadjes. De televisietoren komt in zicht en we vragen ons af of we – net zoals eerder op de Euromast – ook hier een ‘ticket to the top’ kunnen kopen. We houden wensen…

Meer foto’s en filmpjes? Volg ons op Instagram!

week 19

The Sunshine Shoot

Zomaar een mooie morgen in mei. Zo eentje met taartjes. Citroentaartjes, van de Franse bakker bij Sanne om de hoek. Zonnig geel als deze dag. Een partje limoen voor het extra. Op gouden schaaltjes en een mooie servet erbij. Koffie onder een dakje van melk. Water in de glaasjes met ribbels.

Wat verder ter tafel komt: onze collectie poësieraden. Ook om van te watertanden. Fijnbesnaarde silhouetten van een flora of fauna. Met voor daarachter in het medaillon viltjes in alle kleuren van de regenboog. Subtiele MaatKwadraatjes met een schat eraan zoals een blad of dromenvanger. Een ring uit onze nieuwe serie INDRUK, waarin de afbeelding er nu eens niet bovenop ligt, maar erin ligt verzonken. En natuurlijk de limited editions buiten de kaart om.

En om onze poësieraden op hun mooist voor jou op de foto te krijgen hebben we voor de styling onze objet trouvés uit Sanne’s atelier verzameld: de mooie ronde glazen doosjes van Hay in poedertinten, de toffe ansichtkaarten én onze souvenirs uit Rotterdam. Want een citytrip zindert nog weken door. Net zoals de lekke band die Minke bleek te hebben toen ze weer op de fiets wilde stappen. Om nog even langer te blijven plakken!

week 17

week 12