Rotterdam. Rotterdam? Niet iedereen begrijpt waarom je drie dagen zou willen Rotterdammen. En jullie zijn er ook al een keer geweest? Ja met je zus. Dat valt dan weer wel leuk. En dat is het ook. Net als Rotterdam, gewoon nog een keer! Want na ons vorige bezoek hadden we nog teveel op onze wish & walklist:

De grootste dakakker – Op het Dak – van Europa in zomerse bloei zien. In hogere sferen komen op de hoe dan ook zonnig gele Luchtsingel. Het Noordereiland bewandelen. De felrode Willemsbrug die uitnodigend voor het raam van onze hotelkamer ligt oversteken, net als de oude spoorbrug De Hef. Tompoucen bij Hotel New York. Uit en op de plaat gaan in kittig Katendrecht. Door de Maastunnel wandelen. Op 1 september gaat deze voetgangerstunnel voor renovatie dicht, dus we zetten de pas er nog even in. Via een ooit hypermoderne en nu prachtig oude roltrap duiken we onder water.

Up-poppen aan het andere eind om bij brasserie Dudok in het Park te kijken hoe een bruid op de foto gaat. De bruidegom mag uiteindelijk ook. Als het toch een avond regent naar de film in het Kino-theater. Nog een laatste rondje in het reuzenrad naast de Markthal en in de verte de havens waar we met de Smaragd van Spido een rondvaart maakten. Het wijde water, de containers, de docks. Het stadslandschap dat oud & nieuw en hoog & laag zo cool mixt. We wisten het al en zien het nu opnieuw. We willen onze luggage nog helemaal niet ophalen bij ons fijne CitizenM hotel. We willen nog niet terug zijn van weggeweest. Rotterdam is té reuze!

Lees meer: Stockholm + Kopenhagen + Berlijn + R’dam 2018